Site Overlay

Къри по азиатски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Изсипете киселото мляко в една купа и добавете подправките, лука и чесъна. Разбъркайте добре.

Нарежете пилешкото филе на кубчета и го изсипете в млякото с подправките. Оставете месото да се маринова за половин час в хладилник.

През това време измийте ориза, добавете 3 ч.ч. вода и го сварете до изпаряване на водата. Може да добавите малко къри и към него.

Загрейте мазнината в дълбок тиган и добавете пилешките късчета с марината. Бъркайте до сгъстяване на соса.

После оставете да ври под капак, докато пилето се сготви напълно.

Сервирайте готовото къри с ориза и с домашни арабски питки.

Невероятно вкусно къри по азиатски!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *