Site Overlay

Къри яхния с нахут и киноа – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лукът, морковът и селърито се нарязват на кубчета, а чесънът си наситнява.

В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци без чесъна. Чесънът си добавя няколко минути след това. Готвят се заедно на средна степен около 5 минути.

Прибавят се подправките и се готви още около минута.

Добавя се бульончето, доматите, киноата и се наливат 2 ч.ч. вода.

Когато водата заври, се намаля котлонът и постната яхния се оставя 15 минути, докато киноата се свари и поеме повечето от водата.

Тогава се прибавя нахутът, налива се млякото и се разбърква добре зеленчуковото къри.

Брашното се разбърква на кашичка с малко вода.

Налива се в тенджерата и се разбърква веднага, за да не се получат.

По желание се прибавя накрая наситнен магданоз към къри яхния с нахут и киноа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *