Site Overlay

Кюфтенца от киноа и зеленчуци на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварявате киноата за ок. 15 мин и ако не е поела цялата течност, я отцеждате добре.

Нарязвате на ситно лука, моркова и чесъна и ги задушавате в тиган с олио, докато останат само на мазнина.

Добавяте ги към киноата и разбърквате добре.

Добавяте солта, кимиона и куркумата и отново разбърквате добре.

Нарязвате на ситно магданоза и добавяте и него към сместа.

Разбивате две яйца и ги добавяте към киноата и зеленчуците, като ги разбърквате добре.

Ако е необходимо, сложете сместа за малко в хладилник, за да се стегне, но при мен не беше нужно.

Загрейте фурната, оформете кюфтенца от киноа от сместа и ги наредете в тава с хартия за печене (или с незалепващо дъно) и олио.

Печете зеленчуковите кюфтенца на ок. 230 градуса до златисто, като ги обърнете след 20 -тина минути от другата страна.

Поднесете кюфтенца от киноа и зеленчуци на фурна със салата или цвекло с чесън и орехи.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *