Site Overlay

Кюфтенца от фасул и чиа с разкошен сос – Рецепта

“Вкусна порция кюфтенца от фасул и чиа и разбира се – млечен сос за разкош”

Начин на приготвяне:

1. Пуснете в блендер коричките от лимон и чия семената и ги смелете на високи обороти за секунди.

2. Добавете свареният бял боб, хубаво отцеден, подправките, бакпулвера, лука и чесъна и отново включете уреда да завърти няколко оборота, за да се смели всичко и да се получи гъста хомогенна смес.

3. Оформете около 12 бр. бобени кюфтенца и ги оставете за 5-10 минути да починат и чията да поеме влагата.

4. Изпържете в силно сгорещено олио до леко златисто от всяка страна. Имайте предвид, че ако пържите на по-ниска температура, може да се разпаднат кюфтенцата.

5. Извадете върху кухненска хартия и оставете да попие мазнината.

6. За разкошния сос към вашите кюфтенца смесете киселото мляко с майонезата, сок от лимон, сол, настърган чесън, магданоз, чия семената и леко запечения сусам.

Разбъркайте добре.

7. Поднесете вкусните кюфтенца от фасул и чиа с разкошен сос и хапвайте с наслада.

Добър апетит с тази супер идея за безмесни кюфтенца!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *