Site Overlay

Кюфтета от глиган – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесете двата вида кайма в дълбока купа.

Лука почистете и настържете на едро ренде, добавете го в купата.

Пресовайте скилидката чесън и също прибавете при лука. Добавете подправките на вкус.

При сместа изсипете и газираната вода. Разбъркайте хубаво всички съставки.

С мокри ръце оформете дивечовите кюфтета. Приберете ги в хладилника за около един час. Така ще стегне леко и ще поеме хубаво от подправките.

Включете скарата да загрява.

Преди да поставите върху нея кюфтета от глиган, намажете ги с малко олио.

Изпечете кюфтетата от глиган от двете им страни до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *