Site Overlay

Кюфтета фрикасе с индийско орехче – Рецепта

“Забъркайте това чудно фрикасе с кюфтенца и изненадайте близките си със сгряващо душата ястие”

Начин на приготвяне:

Сложете каймата в купа. Добавете щедра щипка настъргано индийско орехче, настъргана глава лук, магданоз, черен пипер, едно яйце и галетата.

Измесете каймата и направете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно.

В тенджера налейте около 1 л. вода. Сложете моркова, лука и селърито, нарязани на едро във водата. Посолете и когато течността заври, пуснете кюфтенцата да се сварят за 15 мин.

Извадете готовите кюфтета, а бульона прецедете. В друга тенджера налейте чашка зехтин. Добавете брашното и запържете за кратко.

Излейте от бульона до желаната от вас гъстота, пуснете кюфтенцата вътре и когато ястието заври, намалете котлона и излейте разбитите с кисело мляко жълтъци и лимоновия сок.

Оставете още за 3-4 мин. сосът да поври. Отстранете съда с готовото фрикасе.

При поднасяне поръсете с настъргано индийско орехче.

Да ви е сладко!

Кюфтетата фрикасе с индийско орехче са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *