Site Overlay

Кюфтета яхния класическа рецепта – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа поставете каймата и прибавете ситно нарязана едната глава лук, почистения и измит ориз, половината връзка ситно нарязан магданоз, млян черен пипер и сол на вкус (ако каймата не е осолена предварително).

Омесете каймата до еднородна смес и оформете кюфтета от нея, оставете настрани.

В сгорещената мазнина задушете останалия лук нарязан на тънки филийки (полумесеци).

Поръсете омекналия лук с брашното и разбъркайте, поставете последователно червения пипер и разреденото доматено пюре предварително с малко вода.

Залейте яхнията с гореща вода и прибавете дафиновия лист, зърната черен пипер, чубрицата и сухите люти чушлета.

След като отново заври ястието, прибавете оформените кръгли кюфтета, варите на слаб огън за около 20 минути до готовност на ориза в кюфтетата.

Посолете на вкус и поръсете с останалия ситно нарязан магданоз. Сервирайте топла яхнията с кюфтета!

Кюфтетата яхния класическа рецепта са много вкусни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *