Site Overlay

Лападник със сушени домати – Рецепта

“Лападник със сушени домати – давайте го насам, готови сме “

Начин на приготвяне:

Измиваме лапада и накъсваме на едро, като махаме дръжките и жилите.

Нарязваме го и го поставяме в дълбока купа.

Разбиваме с вилица яйцата и добавяме в купата с лапада.

Добавяме натрошеното сирене.

Посоляваме, сипваме киселото мляко и бакпулвера.

Нарязвате сушените домати и добавяте към сместа със сиренето, яйцата и лапада. Разбърквате да се смесят добре продуктите за плънката.

Намазвате си с малко мазнина дъното на тавичката, в която ще печем баницата с лапад.

Нареждаме две кори на дъното на тава. Поставяме част от плънката, поливаме с около 2 с.л. олио. Редуваме кора, плънка и олио до свършване на продуктите.

На последната кора поръсваме малко от сместа.

Печем лападник със сушени домати на 200 градуса за около 25 мин.

Непременно опитайте този лападник – много е вкусно! Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *