Site Overlay

Лападник с царевично нишесте – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лападът се почиства от дръжките и се измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.

Пресният лук се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.

Прибавя се към лапада и сушеният лук.

Джодженът се почиства от дръжките, листата се измиват и се накъсват на ситно.

Залива се с олио и малко вода. Задушава се за 3 Мин.

Яйцата (5 бр.) се разбъркват на пяна. Прибавя се киселото мляко с разбърканата сода за хляб. Разбърква се много добре.

Прибавя се царевично нишесте и се разбърква.

Прибавя се задушеният лапад, който предварително се изцежда.

Разбърква се много добре.

ГХИ се разтопява. Тавата, в която ще се пече, се намазва с ГХИ от всички страни.

Нарежда се две кори, които се заливат с ГХИ 3 с.л. Отгоре се слага плънката с лапад.

Така се нарежда лападникът, като през две кори се слага плънка и се завършва с кора.

Баницата се нарязва на парчета.

Залива се с яйцето, което е разбъркано на пяна, с прибавена газираната вода и ГХИ 3 с.л.

Пече се в предварително загрята фурна 60 мин. на 180 градуса.

Лападникът с царевично нишесте е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *