Site Overlay

Лека желирана торта със скир и котидж – Рецепта

Начин на приготвяне:

Прасковите и крушите се измиват. Почистват се от костилките. Слагат се в блендер и се блендират. Може и да не са съвсем на пюре, а по-едри.

Желатинът се сипва в чаша с 50 милилитра вода. Оставя се да набъбне.

В голяма купа се слагат котидж и изварата. Добавя се скирът и се разбърква добре. По преценка се добавя пудра захар и отново се разбърква добре.

Желатинът се пуска в микровълновата за кратко, за да се отпусне. При млечната смес се добавят плодовото пюре и желатинът. Разбърква се добре.

Сместа се изсипва в силиконова форма. Оставя се няколко часа в хладилника да стегне лесната желирана торта.

Боровинките се измиват. Орехите се нарязват на едро.

Стегналата желирана торта със скир, котидж и извара се поръсва с орехите. Поръсва се и с боровинките и готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *