Site Overlay

Лека торта с меренге – Рецепта

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на сняг с половината захар. Прибавя се ванилията, настърганата кора на лимона и олиото.

Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя останалата захар. Прибавя се към белтъците на порции, като се разбърква внимателно с шпатула.

Сместа се изсипва във форма с размер 26 см, постлана с хартия за печене.

Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 15-20 минути.

Охлажда се върху решетка.

Приготвяне на крема: жълтъците се разбиват с телена бъркалка и към тях се добавят брашното и нишестето. Разрежда се с част от млякото.

Останалото мляко заедно със захарта се загрява до завиране. Налива се към яйцата и се връща на огъня. Вари се до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията и се охлажда.

Сметаната се разбива до плътност.

Охладеният крем се разбива с миксер и към него се добавя сметаната.

Кремът се разделя на две части. Към едната част се прибавя какаото, като предварително е разредено с малко вода.

Кремовете се поставят в пошове с кръгли накрайници.

Блатът се поставя в поднос.

В средата на блата се шприцова част от кафявия крем, около него – белият и т. н. до изчерпване на кремовете.

Захарта за меренгето се смесва с водата и се вари сироп около 5 минути.

Белтъците се разбиват и към тях се излива горещия сироп. Меренгето се разбива до гъста и лъскава маса.

Поставя се в шприц със звездовиден накрайник и се шприцова върху целувчената торта. След това меренгето се минава с домакинска горелка.

Да ви е сладко! Леката торта с меренге е чудна!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *