Site Overlay

Лека торта с плодове – Рецепта

Начин на приготвяне:

За блата:

Пресяваме брашното с бакпулвер в дълбок съд. В друга купа разбива е яйцата и захарта, като оставяме 3 с.л. за крема. След това добавяме солта и две трети от киселото мляко.

Бавно изсипва е сместа към брашното и разбъркваме. Накрая добавяме маслото и продължава е да бъркаме, докато стане гладка смес. Изсипва е в малка форма, като целим да стане дебел блат. Печем на 180 градуса, докато след като забодем клечка в блата, тя започне да излиза суха.

Крема за тортата приготвяме, като разбъркваме безсолното крема сирене със три супени лъжици от захарта и остатъка от киселото мляко.

Накисваме желатин в 20 мл вода и добавя в млечната смес, след като набъбне. Разделяме сместа на две. В едната част добавяме нарязани смокини от сладкото.

След като блатът изстине, го срязваме с конец през средата. Между двата блата слагаме смокиново-млечната смес. Отгоре и отстрани на тортата намазваме с чистия крем от кисело мляко, крема сирене и желатин.

Украсяваме плодовата торта с пресните плодове и оставяме в хладилника да стегне.

Тази лека торта с плодове е подходяща с повод и без повод.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *