Site Overlay

Лек десерт с рикота и кафе – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сложете рикотата е малка касерола, излейте една чашка кафе еспресо и поставете съда на котлона.

Започнете да бъркате с телена бъркалка, докато продуктите се затоплят и хомогенизрат. Свалете съда от котлона, подсладете с 3 с.л. получения крем и пасирайте до гладкост.

Изчакайте крема да се охлади, след което приберете в хладилник за 2 часа. Излейте сметаната в тенджерка, добавете 1 с.л. кафе на зърна и кипнете.

Отстранете съда от котлона, но оставете зърната да киснат 30 мин в течността. Извадете ги след изтеклите минути и сложете начупения шоколад.

Разтопете на котлона, като бъркате енергично до получаване на еднородна смес. Охладете сместа.

Разпределете я по равно в 4 чаши.

Отгоре насипете от разбитата рикота. Украсете лекия десерт със зърна кафе, полейте с карамелен или шоколадов топинг.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *