Site Overlay

Лек желиран крем с ябълки и круши – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и крушите. Нарязваме ги на парченца.

Сипваме ги в тефлонова тенджера, поливаме ги с лимоновия сок и ги задушаваме на слаб огън до омекване.

Смесваме йогурта със сиропа от агаве и портокаловата есенция.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го за 2 секунди в микровълновата и го изсипваме в йогурта.

Разбъркваме и добавяме задушените плодове.

Разпределяме в купички или силиконови формички.

Прибираме плодовите кремчета в хладилника за 4-5 часа.

Обръщаме готовите желирани кремчета в чинийки.

Поръсваме лекия желиран крем с ябълки и круши с малко канела и сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *