Site Overlay

Лек кокосов крем – Рецепта

“Лек и много вкусен кокосов крем, подходящ и за онези, които са избрали веганството като начин на хранене”

Начин на приготвяне:

Най-важно е да сложите консервата/кенчето (400 мл) кокосово мляко в хладилник за няколко часа, за да се охлади добре.

На повърхността ще се отдели по-твърда част, която всъщност наричаме кокосова сметана.

Изгребете я внимателно с лъжица, а водата, която остава на дъното, може да изхвърлите или ако правите някой кокосов сладкиш, да я добавите в него.

Смесете сметаната с плодовете (аз сложих малини, боровинки и черници) и ядките (аз сложих бразилски орех), разбъркайте добре.

Изсипете сместа в чашки и поръсете с малко гранола и мед.

Съхранявайте лекия кокосов крем в хладилник.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *