Site Overlay

Лек крем карамел с ориз и тиква – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте добре ориза и го сварете до готовност. Отцедете го. Обелете и нарежете тиквата, след което я сварете на пара, за да не стане водноста.

Разбийте яйцата, прибавете към тях млякото и сварената тиква. Намачкайте сместа с тел и добавете ориза и ванилията. Разбъркайте всичко и прехвърлете в тава за печене.

Печете крема в загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав златист загар.

Извадете и охладете крем карамела, сервирайте.

Лекият крем карамел с ориз и тиква е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *