Site Overlay

Лек крем с пъпеш и кисело мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пъпешът се обелва и почиства от семките. Нарязва се на парчета в блендер.

Пюрето се изсипва в купа. Чията се поръсва върху пюрето от пъпеш, като се разпределя равномерно. Киселото мляко се разбива, за да се разстели по-лесно.

Залива се слой кисело мляко върху чията, като се разпределя равномерно.

Чията не е кисната предварително, защото съставките са сочни и чията ще поеме директно в десерта. Орехите се смилат. Плодовият крем се поръсва със смлените орехи.

Боровинките се измиват. Поръсва се с пресните боровинки.

Лекият крем с пъпеш и кисело мляко се оставя в хладилника, за да се охлади. Любим десерт през горещите летни дни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *