Site Overlay

Лек спаначен пастет – Рецепта

“Всяка филийка си мечтае за този спаначен пастет”

Начин на приготвяне:

Пастетът от спанак е не само вкусен, но е перфектен като предястие. Това е лесна рецепта за приготвяне на богата на хранителни съставки храна, важна за благосъстоянието и здравето ни.

Едно от многото мезета със зеленчуци, които могат да бъдат приготвени, за да зарадвате гостите със здравословна храна. Пастета от спанак става още по полезен, ако добавите същото количество аспержи, предварително бланширани или от бурканче.

Така че нека да видим как да приготвим отличен пастет от спанак у дома, с който да изненадате гостите си или да се отдадете на вкусна закуска. Ето рецептата:

Ако добавите аспержи, ги подгответе за обработка.

Обелете и почистете аспержите и след това ги нарежете на парчета. Бланширайте ги, отцедете ги и ги прекарайте под студена вода.

В тиган сотирайте спанака със струйка масло, добавете мащерката (и аспержите), подправете със сол и черен пипер.

Варете на тих огън, докато аспержите са готови. Свалете от огъня и махнете мащерката.

Комбинирайте нарязаните лешници в чашата на блендера (отделете малко за гарнитура), лимоновия сок и кора и сотираните зеленчуци. Смесете всичко, оставяйки сместа малко по едра, добавя се няколко супени лъжици вода, ако е необходимо.

Изсипете в чиния за сервиране, покрийте със стреч фолио и оставете да почине за няколко часа в хладилника.

Сервирайте лекия спаначен пастет студен, гарниран със запазените лешници и стрък прясна мащерка.

Този пастет със своята ярко зелена и кадифена и кремообразна консистенция е неустоим с хляб или зеленчуци. Достатъчно богат, за да приготви лека храна, той е отличен, намазан със сандвичи, но също и като мезе или закуска, поднесен с пита хляб или солени бисквити.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *