Site Overlay

Лесен домашен хляб без мая и без втасване – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесвате студеното мляко с оцета. Разбърквате и оставяте настрани за 5 мин.

Прибавете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Замесете на набрашнен плот меко тесто.

Преместете тестото за хляб в тава с хартия за печене и оформете топче или го направете в продълговата форма като го сплескате леко отгоре.

С остър нож направете прорези и намажете хляба с киселото мляко.

Пече се в загрята фурна на 180°C за 40 мин.

Изчакайте поне 20 мин, преди да разрежете лесния домашен хляб без мая и без втасване, а най-добре и напълно да изстине.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *