Site Overlay

Лесен желиран сладкиш с праскови – Рецепта

“Лесен желиран сладкиш с праскови, с който и децата ще се справят “

Начин на приготвяне:

Чудесен лесен и вкусен сладкиш за лятото.

Готови меденки се нарязват на кубчета, измитата праскова се нарязва също на кубчета.

Приготвя се кремът, като в купа се разбива течна сметана, извара, пудра захар, течна стевия и една ванилия.

Разбърква се с миксер докато сгъсти, ако стане прекалено гъсто се разрежда с 2-3 с.л. прясно мляко да се получи като крем. Желатинът се накисва със студена вода – 40 мл.

Разтопява се в микровълновата за секунди и смесваме с крема.

В купа върху фолио сипваме 2-3 лъжици крем, отгоре нареждаме парчета от прасковата и меденките. Покрива се с крем, отново праскови и меденки, завършваме с крема.

Желираният сладкиш се оставя 1 нощ да стегне. Обръща се в чиния, декорация с резени праскови и готово.

Лятно, свежо и без печене! Лесният желиран сладкиш с праскови е чуден.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *