Site Overlay

Лесен и бърз десерт Дзукото – Рецепта

“Толкова лесно се приготвя сладкишът Дзукото, че е трудно да повярвате, щом веднъж го опитате на вкус”

Начин на приготвяне:

Стъклена купа се облепва с прозрачно фолио.

Бисквитите (аз използвах Павесини, но не знам дали ги има в България) се топват за секунда в студено мляко и се подреждат отстрани и отдолу на купата.

Приготвянето на крема маскарпоне се случва по следния начин.

Сметаната се разбива, в отделна купа се разбиват кондензираното мляко и маскарпонето, след което се добавят към сметаната, докато се получи еднородна смес, но не трябва да се разбива много.

Слага се половината от крема и върху него се прави пласт от сладкото.

Слагат се отново бисквити котешки езичета, без да се сиропират.

Слага се и останалата част от крема и се затваря отново с бисквити, само че да са топнати в млякото.

Купата с Дзукото се завива с фолио и се слага в хладилника за не по-малко от 6-7 часа.

След което се обръща във форма и лесният и бърз десерт Дзукото се украсява по желание.

Източник: Bozhidar Rashev – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *