Site Overlay

Лесен кекс с орехи и течен шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Вземате правоъгълна тавичка за кекс и я намазвате с олио. Счуквате яйцата и ги разбиват с миксер до получаване на пухкава смес.

Докато разбивате, се прибавят последователно брашното, бакпулвера, ванилията и разтопения шоколад.

Когато сместа е придобила нужната консистентност изсипвате и орехите /едро счукани/, след което изсипвате сместа в тавичка та за кекс.

Остатъкът, полепнал по купата, обирате с лъжица и прибавяте към него по ваш вкус още малко от течния шоколад. Смесвате остатъка и го изсипвате отгоре върху сместа в тавичката.

Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса. Кексът се пече 60 минути.

Кексът с течен шоколад и орехи е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *