Site Overlay

Лесен кекс с ягоди и шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разделят се белтъците от жълтъците.

Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, добавят се олиото и прясното мляко. След това по малко се добавя брашното с бакпулвера и ванилията.

Белтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар на сняг и после се добавят малко по малко към брашнената смес, като се разбъркват с шпатула.

Готовата смес се разделя на две и към едната се добавя какао.

Сипваме в намазнена и набрашнена форма сместа като редуваме бяла и кафява.

Кесът се пече в загрята фурна на 170 градуса горно и долно с вентилатор около 45 мин.

Поръсваме с пудра захар и нашият лесен кекс с ягоди и шоколад е готов за консумация.

Източник: Malina Spasova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *