Site Overlay

Лесен немски сладкиш с ябълки – Рецепта

“И на две-на три лесният ябълков сладкиш е готов “

Начин на приготвяне:

Извадете яйцата и маслото от хладилника предварително. Добре е да са на стайна температура и маслото да е меко. Измийте ябълките, обелете ги и ги нарежете на полумесеци.

След това вземете миксера и разбийте маслото със захарта. Добавете едно след друго яйцата. След което постепенно добавете пресятото брашно и бакпулвера. Накрая ванилията.

Изсипете кексовата смес за чудния немски сладкиш в силиконова форма или в намазнена тавичка. Върху тестото наредете резените ябълки и пъхнете във фурната.

Печете ябълковия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 мин. или до готовност. 10 мин. преди да извадите сладкиша, поръсете го със захар.

Вашият лесен немски сладкиш с ябълки е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *