Site Overlay

Лесен цитрусов кекс – Рецепта

“И начинаещ кулинар ще се справи с лесната задача да приготви цитрусов кекс за следобедна закуска”

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, докато яйцата удвоят обема си и захарта се стопи.

Прибавете олиото и киселото мляко, като разбърквате след всеки добавен продукт.

Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на 2-3 пъти към сместа.

Отделете 1/3 от кексовата смес и прибавете към нея кората на половин портокал и 3-4 супени лъжици от сока.

Изцедете сока на един малък лимон и настържете кората му. Прибавете ги към другата смес и разбъркайте до хомогенна смес.

Аз добавих и ситно нарязана кора от помело за още по-силен цитрусов вкус.

Намажете форма за кекс с меко масло и леко набрашнете.

На дъното сложете бялата смес. Върху нея с лъжица добавете какаовата и разбъркайте леко с дървено шишче.

Сложете лесния кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, до суха клечка.

След изпичане извадете от формата и поръсете с пудра захар.

Много вкусен и ароматен цитрусов кекс.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *