Site Overlay

Лесна и бърза торта на тиган – Рецепта

Начин на приготвяне:

Захарта и яйцата се разбиват до пяна, прибавят се разтопеното масло и мляко, след това сухите съставки.

В тиган с незалепващо покритие се изсипва половината от сместа, захлюпва се с капак и се пече около 15 минути.

Отдръпва се и се оставя, без да се маха капакът, да изстине. Другият блат се прави по същия начин.

След това се приготвя глазурата по стандартния начин. Съставките се разтапят и смесват на загрят котлон.

Тя е повече, отколкото е нужно да се слепят блатовете, но при сервирането се залива допълнително по желание.

Когато всичко е готово, сглобяваме мини тортата и украсяваме по желание.

Да ви е сладко с тази лесна и бърза торта на тиган!

Източник: Нина Георгиева – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *