Site Overlay

Лесна питка в глинен съд – Рецепта

“Ето един интересен начин за приготвяне на питка в глинен съд – имате рецептата, трябва ви само той”

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в голям съд за месене и оформяме кладенче. В кладенчето слагаме маята, захарта и солта.

Добавяме яйцето, разбито в половината от маслото, което сме оставили да се разтопи. След като разбъркаме съставките, добавяме малко по малко топла вода, докато се замеси меко тесто.

Намазват се дъното и стените на гювеча с част от останалото масло. Разделяме тестото на 14 бр. топчета.

Слагаме да печем в студена фурна на 60 градуса за 30 минути, а след това на 200 за още 45 минути.

След като извадим съда от фунтата намазваме коричката на питката с остатъка от маслото и поръсваме с шарена сол.

Лесната питка в глинен съд е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *