Site Overlay

Лесни и икономични ванилови понички – Рецепта

“Лесни понички с продукти, които се намират във всяка кухня “

Начин на приготвяне:

В купа смесете маята със захарта, налейте топлата вода и добавете 2 с.л. от брашното.

Разбъркайте сместа добре, завийте със стреч фолио и оставете на стайна температура за 15 минути да втаса.

След което прибавете останалото брашно и олиото, замесете меко тесто.

Върху поръсен с брашно плот разточете кора с дебелина 0.5 см. С помощта на чаша изрежете поничките (премахнете изрезките) и завийте за 30 минути да втасат.

Нагрейте доста олио (поничките трябва да плуват в него при пържене), намалете котлона на слаб огън и започнете пърженето от двете страни до златисто кафяв цвят.

Готовите лесни понички подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от поничките.

Смесете пудра захар с пакетче ванилия и поръсете лесните и икономични понички.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *