Site Overlay

Лесни оризови спагети с кайма и зеленчуци – Рецепта

Начин на приготвяне:

Накиснете оризовите спагети във вряла вода за около 10 минути или докато набъбнат, те нямат нужда от варене. След готовност ги прецедете от водата.

Нарежете всички зеленчуци на лентички, а авокадото на малки парчета.

Загрейте малко олио в голям тиган с незалепващо покритие, колкото да се намазни тиганът.

Добавете каймата, като я раздробите на малки парчета, като за мусака. Засилете котлона и добавете нарязаното зеле и запържете до леко омекване на зелето при непрекъснато бъркане.

Добавете морковите и пържете още малко. След това добавете чушките и накрая праза.

Идеята е да се добавят зеленчуци в порядък от най-трудни към най-лесни за термична обработка, както и да останат леко хрупкави накрая.

Добавете подправките на вкус и разбъркайте.

Добавете спагетите и нарязаното авокадо и разбъркайте добре всичко.

Махнете тигана от котлона и сервирайте лесните оризови спагети с кайма и зеленчуци веднага.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *