Site Overlay

Лесни сарми с пуешко месо и бекон – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязвате пуешкото месо на хапки и го овкусявате със сол, черен, червен пипер, риган и малко олио.

Нарязвате бекона на средно големи парчета.

Взимате глинен съд с подходяща големина и сипвате на дъното олио, слагате един дафинов лист и по няколко зърна бахар и черен пипер.

Взимате лист от киселото зеле и слагате в него 2-3 хапки от пуешкото месо, 1-2 парчета бекон и завивате като сарма.

Редите сармите в глинения съд, като върху първия ред сложите отново от подправките – дафинов лист, бахар, черен и червен пипер и олио.

Най-отгоре може да наредите, ако ви е останал от бекона или някаква сланина, и няколко гъби, нарязани на средно големи парчета.

Печете 1. 5-2 часа на 200 градуса до готовност.

След това може да запечете без капак, до златисто.

Лесните сарми с пуешко месо и бекон са много вкусни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *