Site Overlay

Летен десерт с крем и сухари – Рецепта

Начин на приготвяне:

Започнете със сиропа – в метален съд прибавете захарта и водата, поставете на котлона да заври.

Варите 3-4 минути след завиране и прибавете ванилията, разбъркайте.

Оставете за 5 минути да се поохлади, след което един по един потапяте сухарите в него и ги редите на дъното на правоъгълна тавичка.

Накрая изсипете останалия сироп върху тях, оставете настрани.

През това време си сварете крема. В метален съд с дебело дъно налейте млякото и прибавете захарта и предварително разтворените нишесте и брашно в част от млякото.

Поставете на котлона на слаб огън и варите до сгъстяване на крема. Към края на варенето прибавете маслото и ванилията, разбъркайте, докато се разтвори маслото напълно.

Изсипете готовия крем върху напоените със сироп сухари, заравнете и оставете да се охлади.

Пригответе си глазурата, в съд с дебело дъно сипете захарта и оставете да се карамелизира.

Добавете маслото и оставете да се разтопи, накрая налейте сметаната и бъркайте да се разтворят до еднородна смес.

Намажете охладения крем с карамела и поставете лесния сиропиран сладкиш в хладилник да се охлади напълно.

Лек и много приятен летен десерт с крем и сухари!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *