Site Overlay

Летен пълнен шаран в смокинови листа и салвия – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистваме и осоляване шарана. Оставяме го на страна, да си поеме ароматите, и през това време измиваме и кълцаме гъбите.

След това редим ябълката и слагаме всичко на тигана.

Овкусяваме гъбите и ябълката с черен пипер и чакаме, докато омекне всичко.

Прибавяме орехите и пълним шарана с това, като преди да го зашием, нарязваме лимона на кръгчета и го слагаме в рибата с няколко стръка девесил.

Салвията, останалата част от девесила, нареждаме върху пълнения шаран.

Увиваме го в предварително опарените смокинови листа.

Наливане виното отстрани и печем летния пълнен шаран в смокинови листа и салвия на горен и долен реотан 200 градуса за 2 часа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *