Site Overlay

Леща по испанска рецепта – Рецепта

“За българската знаем, но испанската леща е нещо любопитно, което определено бихте искали да опитаме”

Начин на приготвяне:

Лещата се почиства и измива. Слага се в дълбока тенджера.

Щом заври един път, водата се сменя. В новата вода се слага сол и олио.

През това време се нарязват на ситно лукът, чушката и картофът. Морковът се рендосва.

Когато заври лещата, се прибавят лукът, чушката и морковът.

По желание се добавя малко доматено пюре и магданоз.

През това време запържваме червения пипер в малко олио и сипваме един черпак от лещата в него, след което всичко се връща в тенджерата.

В една чашка слагаме чесъна с малко сол, оцет и олио.

Добавяме към лещата яхния, след като спре да ври.

Надявам се тази леща по испанска рецепта да ви се хареса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *