Site Overlay

Леща по лясковски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Накиснете почистената и измита леща за 12 часа предварително в студена вода.

След което прецедете и залейте с прясна студена вода, поставете я на умерен огън и варите до омекване.

В тава налейте олиото и 1 к.ч. вода, добавете ситно нарязания лук, морковите и корена целина на малки кубчета, задушете до пълното изпаряване да водата.

Прибавете целите скилидки чесън, нарязаните на малки кубчета картофи и доматите, разбъркайте.

Прибавете към тях сварената леща, разбъркайте и посолете на вкус, поръсете с чубрица.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до пълното омекване на картофите.

Имате уникално вкусна леща на фурна – леща по лясковски.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *