Site Overlay

Леща с кайма на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубчета.

Двата вида чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Печурките се измиват добре. Режат се през средата и всяка половина се реже на филийки.

Лещата се измива и слага в тенджера. Сипва се вода, която да покрива лещата, и малко повече. Оставя се да ври до омекване.

Добавят се подготвените зеленчуци, да се задушат.

В тава се сипва малко от бульона на лещата. Добавя се каймата и се размива.

Добавят се лещата и зеленчуците, като се поизцеждат.

Чесънът се обелва. Нарязва се на филийки и се добавя. Добавя се червеният пипер и повечко олио. Поръсва се с черен пипер и чубрица. Овкусява се със сол. Всичко се разбърква добре.

Разпределя се в тавата.

Доматите се измиват и нарязват на кръгли филии. Нареждат се върху лещата.

Пече се около 40 минути на 200 градуса.

Ммм… лещата с кайма на фурна мирише вкусно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *