Site Overlay

Лимецова портокалова шарлота – Рецепта

“Приветствате тази чудна портокалова Шарлота, която освен че би стоплила нечие сърце, е и здравословен сладкиш”

Начин на приготвяне:

За рецептата Лимецова портокалова шарлота захарта се разбърква с 3 ч.л. вода.

Загрява се на тих огън при продължително разбъркване.

Когато захарта започне да кипи и потъмнява, се сваля от огъня и се изсипва в силиконова форма, в която ще се пече шарлотата.

Портокалите се обелват и нарязват на кръгчета.

Кръгчетата се нареждат върху карамела.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се пудрата захар.

Разбърква се много добре, докато сместа за италианския сладкиш стане гъста.

Прибавя се бакпулвер и настърганата портокалова кора.

Разбърква се много добре.

Постепенно се прибавя брашното.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Сместа се изсипва върху портокалите.

Печем сладкиша с портокали в предварително загрята 25 Мин. на 160 градуса.

Готовият плодов сладкиш се обръща върху поднос, така че портокалите да останат отгоре.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *