Site Overlay

Лимецови коледни сладки Гъбки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и се изсипва в купата, в която ще се разбърква.

Белтъците се разбиват на сняг със захарта и се прибавят към брашното.

Яйцата се разбъркват с олиото на пяна и се прибавят към брашното. Всичко се разбърква много добре.

Бакпулверът се прибавя към млякото, разбърква се до пълното разтопяване и се прибавя към брашното. Прибавя се канелата.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Сместа се изсипва в тава за формички за кошнички.

Сладките се пекат в предварително загрята фурна 20 мин. на 160 градуса.

След изпичане се изваждат от формите и се оставят да изстинат напълно.

Маслото се разтопява на средна температура. Прибавя се шоколадовият кувертюр.

Разтопява се при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес.

Всяка гънка се потапя на върха в шоколада, изцежда се, да не потече при обръщане, и се оставят да стегне шоколадът.

Лимецовите коледни сладки Гъбки са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *