Site Overlay

Лимецови милинки с квас – Рецепта

Начин на приготвяне:

Квасът се разбърква със захарта, малко хладка вода и 2 с.л. брашно до получаване на каша. Оставя се да втаса.

Брашното се изсипва в купата, в която ще се меси тестото.

Прави се кладенче, в което се изсипва квасът.

Прибавят се яйцата.

В киселото мляко се прибавя содата, като се разбърква с лъжица, докато се шупне, след което се прибавя към брашното.

Прибавя се зехтина и солта.

Замесва се меко тесто. Тестото се разделя на две части.

Всяка част се разточва на кора с дебелина 4 мм върху намазана със зехтин повърхност.

Кората се разрязва на парчета с размери 10/10 см.

Във всяко парче се слага натрошено сирене и се завива като плик.

Парчета се нареждат в тава върху домакинска хартия с завитите краища надолу.

Тавата се завива с фолио за печене, като се оставят отвори, за да влиза въздух.

Оставя се да втаса за 12 ч.

Милинките се пекат в предварително загрята фурна 20 мин на долен реотан, след което 40 мин на горен и долен реотан на 160 градуса.

Да ви в вкусно с лимецовите милинки с квас.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *