Site Overlay

Лимецово хлебче със сода – Рецепта

“Модернизираме рецептата за домашен хляб, приготвяйки това хрупкаво лимецово хлебче със сода”

Начин на приготвяне:

За рецептата за лимецово хлебче със сода яйцата се разбъркват на пяна.

В киселото мляко се изсипват яйцата и се разбърква много добре.

Прибавя се содата и се оставят да шупне за 3 мин.

След това се прибавя зехтин.

В лимецовото брашно се слага солта и захарта.

Разбърква се много добре.

В средата се прави кладенче и се изсипва сместа от яйцата, киселото мляко и содата.

С дървена лъжица се забърква меко тесто като за бъркана питка. Не се меси на ръка и не се добавя допълнително брашно.

Изсипва се във форма за печене, която е намазана с брашно и зехтин.

Печем хлебчето от лимец в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса.

Когато се извади от фурната, соденото хлебче се завива с кърпа за 10 мин., след което се изважда от формата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *