Site Overlay

Лимецов кекс с квас – Рецепта

“Ако всяка следобедна закуска беше придружена с лимецов кекс, колко ли щяха да са хубави дните”

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавят се захарта и зехтина, разбърква се много добре и се оставя 20 мин., за да се разтопи захарта.

Прибавя се киселото мляко. Разбърква се много добре с дървена лъжица. Прибавя се 1/2 от брашното и кваса от лимец. Разбърква се много добре. Прибавя се останалото брашно.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Захлупва се с капак, като не се захлупва плътно и се оставя да влиза въздух. Сместа за вашия кекс се оставя 12 часа да набъбне.

Изсипва се в намазана с брашно и зехтин форма. Първо се изсипва 1/2 от сместа, като в останалата половина се прибавя какао.

Разбърква се до разтваряне на какаото и след това какаовата смес се изсипва в средата на формата.

Кексът с лимец се пече в предварително загрята фурна 60 мин. на 160 градуса.

Сервира се поръсен с пудра захар.

Да ви е сладко с този лимецов кекс с квас!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *