Site Overlay

Лимецов Тутманик – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

За тестото на този тутманик брашното се изсипва в купата, в която ще се меси.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Содата се слага в киселото мляко. Разбърква се, докато шупне.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва киселото мляко. Замесва се средно меко тесто.

Разточва се голяма кора. Намазва се с олио.

Сиренето се натрошава на ситно. Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към сиренето.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Сместа се поръсва върху кората.

Кората се навива на руло. Рулото се поставя в кръгла тава върху хартия за печене, която е намазана с повече олио.

Отгоре витият тутманик се полива с олио. Пече се 60 мин лимецовият тутманик в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *