Site Overlay

Лимонови бухти с лимецово брашно – Рецепта

“Мини лимонови бухтички на малки, големи и по-големи – всеки си взима по няколко, щом мине покрай тях”

Начин на приготвяне:

В киселото мляко разтворете содата. Разбъркайте и оставете за минута настрани.

Докато содата се активизира, пригответе останалите продукти.

Пресейте брашната в тава и направете малко кладенче.

Вътре добавете яйцата, захарта и солта. Прибавете също настърганата кора от един лимон, както и ванилия за по-силен аромат.

При всички тези съставки изсипете и киселото мляко. Започнете да размесвате меко тесто.

То не трябва да залепва по ръцете. Ако е така, добавете още малко от брашното.

Разточете го на тънък лист.

Тези нестандартни бухти може да нарежете и в нестандартна форма, например в кръгчета.

Загрейте олиото. Хубаво е да е поне няколко пръста над дъното на съда.

Изпържетелимоновите бухти с лимецово брашно до златисто.

Поднесете с мед или поръсени с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *