Site Overlay

Лимоново руло с локум – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното и бакпулвера.

Счупваме яйцата и прибавяме останалите съставки.

Разбъркваме с лъжица докато получим гладка смес.

Разстиламе на тънък пласт сместа върху хартия за печене.

Печем пандишпановия блат в загрята фурна на 180°C за около 8 минути.

След като блатът покафенее, го изваждаме, махаме хартията за печене и го слагаме върху кухненска кърпа.

Навиваме на руло с помощта на кърпата и го оставяме.

През това време нарязваме локума на по малки парченца.

Развиваме внимателно сладкото руло и намазваме с конфитюра, подреждаме парченцата локум и навиваме рулото.

Колкото повече престоява, толкова по-вкусно става лимоновото руло с локум, защото се напоява от конфитюра.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *