Site Overlay

Лимонов пудинг на фурна – Рецепта

“Свеж лимонов пудинг – рецептата е с точните количества и с перфектния завършен вкус”

Начин на приготвяне:

Смесваме нишестето с 1/2 ч.ч. от млякото.

Разбъркваме хубаво яйцата със захарта. Наливаме сметаната, останалото мляко, лимоновия сок, разбъркваме, добавяме разтвореното нишесте и лимоновата кора, отново разбъркваме и изливаме в намазана с масло малка дълбока форма за печене.

Поставяме я в по-голяма форма, наполовина пълна със студена вода.

Поставяме във фурната, включваме на 180°C и печем домашния пудинг около 40 минути.

Оставяме лимоновия пудинг да се стегне на стайна температура за една нощ.

Отрязваме парчета лимонов пудинг на фурна, поставяме чинийки, поръсваме със захарни пръчици и сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *