Site Overlay

Лодки от скумрия на фурна – Рецепта

“Любима рецепта за любимата риба – лодки от скумрия, изпечени идеално във фурната”

Начин на приготвяне:

За тази скумрия на фурна разрязвам на два полумесеца гръбнака от главата до опашката. Почиствам рибата.

Нарязвам две глави лук, две скилидки чесън, настъргвам два моркова и ги запържвам за малко.

След това напълвам рибите с тази смес и овкусявам със сол, черен пипер, мащерка и лимон.

Слагам на 200 градуса във фурната за 20-25 мин и лодките от скумрия на фурна са готови.

Източник: Georgi Mechev – Българските ястия и рецепти

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *