Site Overlay

Лозови сарми по златоградски – Рецепта

“Традиционна рецепта от българската кухня – лозови сармички по златоградски “

Начин на приготвяне:

Обелете лука и картофите и ги настържете на ситно ренде.

Загрейте олиото и сложете зеленчуците. Задушете ги до омекване. Добавете доматите нарязани на кубчета, след което добавете и почистения и измит ориз.

Гответе докато оризът промени цвета си и се избистри.

Добавете червения пипер, овкусете със сол, черен пипер и копър. Разбъркайте и отстранете плънката от котлона. Охладете я.

Ако лозовите листа не са консервирани, а са свежи, попарете ги за кратко в гореща, подсолена вода.

Ако лозовите листа имат дръжчици – отстранете ги с помощта на остър нож.

Навийте малки сармички, като слагате в края на всяко листо от плънката. Може да използвате машинка за навиване на сармички – става много бързо и лесно.

Подредете сармичките в глинен гювеч. Залейте ги с топла вода, в която предварително сте добавили доматеното пюре и разтопеното маслото.

Количеството течност трябва да покрие лозовите сармички.

Похлупете гювеча с капака, сложете го в студена фурна и гответе на 220 градуса за около 80 минути.

Лозовите сарми по златоградски са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *