Site Overlay

Лозови сарми с кайма и ориз – Рецепта

“Дойде времето за лозовите сарми с кайма и ориз, не забравяйте и за млечния сос”

Начин на приготвяне:

1. Сърмите, ако са пресни, се потапят във вряща вода за 1 минута, за да се попарят. Ако са купешки, имайте в предвид, че може да са много солени.

2. В тенджера се запържват на ситно нарязаните морков, половин чушка, лук- по избор. След това се прибавя каймата, която също се запържва.

3. След като всичко се е позапържило (добило тен), слагаме и ориза, долива се вода и слагаме подправките.

4. Не варим до пълна готовност, а до полуготовност.

5. Изчакваме да поизстине и пълним лозовите листа, като внимаваме да не ги препълним. Аз лично слагам по една супена лъжица или и половина на всяка от лозовите сарми.

6. Покриваме дъното с листа на по-голяма тенджера, където нареждаме сармичките. Накрая, отново слагаме 2-3 листенца, за да ги покрием, и затискаме с чиния.

7. Наливаме вода, която да покрие лозовите сърми с кайма и ориз наполовина, и варим на среден огън около час и половина-два.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *