Site Overlay

Лопуш яхния с триеница – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лопушът се измива и изчиства от дебелата ципа. Попарва се за 5 мин. в гореща вода. Отцежда се и се нарязва. Лукът се реже на дребно и се задушава във олиото.

Добавя се настърган морков и чушката, нарязана на дребни парчета, домата и нарязания лопуш.

Запържва се малко и се прибавя червения пипер. Налива се вода и се разбърква. Вари се до сваряване на зеленчуците.

През това време се приготвя триеница.

Брашното се изсипва в по голяма купа. Чуква се яйцето и се разбърква с ръка, за да се смеси с брашното.

Като се смеси, за да не лепи, се започва с две ръце да се претрива между дланите, така че да се получат трохи.

Като се претрие, се пресява през сито, за да се отделят трохите от излишното брашно.

След като вече яхнията с лопуш е сварена, се отстранява от огъня и постепенно се прибавя триеницата, като се бърка да не се получат бучки.

Вари се яхнията още 5-10 мин. Поръсва се с магданоза и черния пипер.

Лопуш яхния с триеница – вкусно безмесно ястие!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *