Site Overlay

Лучени лодки с бекон и кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разрязвате на две половинки главите лук, като е добре да са по-големи.

Отделяте внимателно всеки слой от по-горните и ги подреждате в тавичка, намазана с олио.

Нарязвате на ситно останалата вътрешна част от лука.

Нарязвате на ситно морковите и бекона и ги разбърквате с настинения лук.

Посолявате всяка лучена лодка и слагате в нея от сместа с бекона.

След като разпределите цялото количество от сместа, поръсвате с олио всяка лодка.

Покривате тавичката с фолио за печене (алуминиево) и печете на 200 градуса ок.15-20 мин.

След това махате фолиото, покривате всяка лучена лодка с парче кашкавал.

Поръсвате пълнения лук с риган и допичате до лек загар.

Лучени лодки с бекон и кашкавал – идеалното мезе за бира;)

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *