Site Overlay

Любими кашкавалки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Залейте маята с водата и я оставете да се активира.

Пресейте брашното в купа, поръсете със щипка сол и направете кладенче. В него добавете олиото. Разбъркайте леко и започнете да добавяте на части водата и маята. Постепенно замесете меко тесто.

Разделете го на 9 топчици и ги намажете с олио.

За пълнежа смесете яйцата, изварата и крема сиренето до получаване на гладка смес. Рендосайте кашкавала и го заделете.

Разточете всяка топчица на тънка квадратна кора. Намажете 1/2 от нея със сместа от извара, крема сирене и яйца. Прегънете я, така че да получите триъгълник. Отгоре поръсете обилно от кашкавал и отново прегънете.

Притиснете леко краищата, за да не започне да се разхожда пълнежът по време на печенето.

Прехвърлете в предварително намазнена тава.

Процедурата повторете и с останалите топчици.

Вече подредените кашкавалки намажете с олио и поръсете с малко кашкавал.

Печете любимите кашкавалки в предварително загрята на 250°C фурна за 15-17 мин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *